POGINULO PET RADNIKA HOTELA Čelična sajla na liftu pukla u popularnom letovalištu
Alo

Oni su radili  u odmaralištu Ajutera u okrugu Ubud na Baliju, u Indoneziji, kada se incident dogodio. Ušli su u stakleni lift, koji je izuzetno popularan među influenserima na Instagramu.

Čelična sajla na liftu je pukla i osoblje hotela sa 100 metara visine je otišlo u smrt, prenosi MailOnline.


Radnici su identifikovani, a njiihovim porodicama je navodno plaćeno više od 20.000 dolara od socijalnog osiguranja i vlasnika odmarališta. Smatra se da je odmaralište platilo odštetu pod uslovom da porodice neće pokrenuti pravni postupak.

Vlasnica odmarališta izrazila je saučešće porodicama, a ujak jednog od nastradalih je rekao lokalnim medijima  „Čak i ako tužimo, naša deca se neće vratiti. „Ali mi verujemo u karmu. Ako kompanija greši, onda će to i dobiti. To je naš princip. „Ako je incident koji je izazvao smrt mog nećaka bio greška tehničara ili tako nešto, mora se procesuirati u skladu sa važećim zakonom.“

Dvojica radnika su umrla na licu mesta, a ostala trojica su ubrzo preminula u bolnici.

Kuvar u hotelu, Ketut Suviarta, rekao je lokalnim medijima da je čuo vriske, a zatim se sudario pre nego što je pozvao policiju.

Lift se koristi za prevoz turista i osoblja

Policajci su pokrenuli istragu o tome kako i zašto je kabl pukao sa tako katastrofalnim posledicama.

Šef i komesar policije u Ubudu Made Uder rekao je u ponedeljak da bi tragedija trebalo da bude „poziv na buđenje“ za druge kompanije.

„Čelično uže za ljuljanje nije bilo dovoljno čvrsto da povuče težinu nagore, koja je bila prilično teška, a sigurnosni klin ili kočnica nisu funkcionisali, pa je lift klizio nadole velikom brzinom tako da se ova nesreća nije mogla izbeći“, rekao je on.

Rečeno je da je lift poslednji put pregledan u pogledu bezbednosti u novembru 2022.

Svi gosti odmarališta premešteni su na privremenu lokaciju dok se istraga sprovodi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading