Božićni ukrasi
Foto: Alo/Foto: Pixabay

Policija Severnog Velsa izdala je upozorenje svima koji pronađu božićnog patuljka u svojoj bašti i objavila slike kako bi ukrasi mogli da izgledaju.

Problem je prijavljen u Brotonu, velikom selu u Flintšireu blizu granice sa Engleskom.

Portparol ogranka snaga Flintshire North rekao je: „Svesni smo izveštaja o pojedincima u oblasti Brotona koji ostavljaju božićne patuljke u stambenim vrtovima ispred kuće.

„Ova vrsta ponašanja se ponekad koristi kao „vizit karta“ da se vidi da li je stanovnik uzeo patuljka. „Ako ne,  stan je verovatno prazan i mogao bi biti laka meta za provale. Savetovali bismo građanima da budu oprezni i da obezbede uslove da im dom bude siguran“, upozorili su iz policije.

Policija je takođe podelila svojih pet najboljih saveta za vlasnike kuća kako bi zaštitili svoju imovinu i smanjili verovatnoću provale.

Saveti 


Ako ste na odmoru i želite da objavite bilo šta na društvenim mrežama, uverite se da vaši postovi nisu javni i da ih vide samo vaši prijatelji, ostavite svetla i radio na tajmeru da bi imanje izgledalo zauzeto, zatražite komšiju od poverenja da pazi na vašu imovinu, razmislite o tome da zamolite komšije da zatvore zavese kada padne mrak i da se parkiraju u vašoj blizini.

Ne zaboravite da otkažete isporuku novina i mleka, naglašavaju iz policije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading