RUSKI BORBENI AVION PRESREO "POSEJDONA" Drama iznad Barencovog mora
Foto: EPA

Ruski MiG-31 presreo iznad Barencovog mora norveški patrolni avion R-8A "posejdon" koji je leteo prema granici Rusije, saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.

Avion R-8A "posejdon" norveškog ratnog vazduhoplovstva je višenamenski avion koji je predviđen za borbu protiv podmornica i za obaveštavanje.

U Ministarstvu su naveli da su 31. avgusta ruski radari iznad akvatorije Barencovog mora otkrili vazdušni cilj koji se približavao državnoj granici Rusije.

Precizirali su da se strani vojni avion okrenuo od državne granice Ruske Federacije i dodali da nije došlo do narušavanja ruske granice.

Let ruskog lovca je izveden strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora iznad neutralnih voda i bez opasnog približavanja stranom avionu.

"Kako se ne bi dozvolilo kršenje granice u vazduh je podignut MiG-31 PVO snaga Severne flote iz dežurnog sastava odbrane. Posada ruskog lovca je identifikovala vazdušni cilj kao avion norveške patrolne avijacije", naveli su u Ministarstvu, prenosi Sputnjik.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading