silovanje
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock/ilustracija

Šoko Tendo je ćerka poznatog Hirojasu Tenda, čoveka za kog zna ceo svet. Njen otac Hirojasu Tendo bio je član najopasnije bande na svetu - japanskih "jakuza" - i primoravao ju je na seksualno ropstvo u periodu od pet godina, posle čega je uspela da pobegne.

Banda od oko 35.000 članova čini da mafija izgleda kao obdanište. Poznata je po masovnim ubistvima, trgovinom organima i ritualnom odsecanju malog prsta. Dok statistike pokazuju da se divlja kriminalna grupa smanjuje, likvidacije nikada nisu prestajale da se dešavaju i to naočigled mnogobrojnih svedoka. Žene imaju loš status u "jakuzama" i supruge i ćerke često prisiljavaju na prostituciju njihovi sopstveni članovi porodice.

Šoko Tendo, kćerka vođe bande, napisala je memoare o svom iskustvu, otkrivši da je njen otac dozvoljavao da je drugi članovi siluju u više navrata, od čega je ležala "krvava i u moridcama" u hotelskoj sobi.

Kao rezultat toga navukla se na drogu, kojom su je "jakuze" snabdevale. Šoko su neretko i surovo prebijali isti oni za koje je njen otac bio zadužen, od čega su joj ostajale modrice, slomljene kosti i napukla bubna opna.

- Svaki put kada sam upoznavala novog muškarca, mislila sam da će biti drugačije - rekla je ona, piše Stil.

Sada je u svojim ranim pedesetim godinama. Podvrgla se plastičnim operacijama da sakrije svoje povrede, ali su emotivni i fizički ožiljci ostali.

Veruje se da "jakuze" vode trgovinu belim robljem u Japanu, gde mame žene širom sveta uz obećanje vize. Oduzimaju im pasoše i stvaraju im dugove, zbog kojih ih prisiljavaju da rade u bordelima, kako bi ih isplatile. Pretpostavlja se da su kapitalizovali status destinacije za seks turizam u Aziji. Njihova mreža bordela nije samo u Japanu, već i u Koreji, na Tajlandu i Filipinima, gde stranci mogu da odu specijalno na seks žurke.

Do sada je samo jedna žena bila vođa "jakuza" – Fumiko Taoka, koja je vodila bandu svog preminulog supruga Kazua Taoke do 1984. godine.

Banda je prepoznatljiva po tetovažama po celom telu, ali i odsecanju malog prsta. Članovi pristupaju bandi kroz borbu mačevima i meditaciju, ali amputiranje malog prsta je kazna ako prekorače granicu, obično ako nisu u stanju da plate kockarske dugove ili ne ispune zadatke, kao što su ubijanja ili uvoz droge. Ovaj proces je poznat kao "jubicume" – što u bukvalnom prevodu znači "skraćen za prst".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading