UHAPŠEN MARINAC KOJI TVRDI DA JE UBIO OSAMU BIN LADENA Optužen je za dva dela
Foto: Shutterstock

Robert J. O'Neill, 47,  optužen je za za nanošenje telesnih povreda i prekršajnu prijavu za javno opijanje, izvestio su američki mediji, iako je u zatvorskim spisima navedena samo optužba za napad .

Policija Friska još nije objavila više detalja o hapšenju. O’Nil je pušten istog dana uz garanciju od 3.500 dolara.

Bio je u gradu da bi snimio podkast u lokalnom salonu za cigare, objavio je Njujork post.

Godine 2016. O’Nil je uhapšen zbog sumnje da je vozio pod uticajem alkohola u Montani nakon što su vlasti rekle da su ga zatekli kako spava na vozačkom sedištu automobila, i to dok je bio u vožnji. On se izjasnio da nije kriv, rekavši da je uzeo „prepisanu terapiju za spavanje koju koristi zbog dugotrajne teške nesanice“.

Tužioci su kasnije odustali od optužbe protiv američkog marinca O'Nila nakon što su obe strane u slučaju utvrdile da je kriv njegov lek, objavio je Montana Standard. Umesto toga, optužen je za dovođenje u opasnost iz nehata.

Godine 2020. O’Nilu je zabranjeno da leti na Delta erlajnsu nakon što je objavio svoju fotografiju na letu bez maske, koja je tada bila neophodna, potvrdio je The Hill.

O’Nil, koji je poreklom iz Montane, prvi je put rekao 2014. da je ispalio hice koji su ubili Bin Ladena u intervjuu za Vashington Post. Osvrćući se na misiju iz 2011. godine, O’Nil, koji je bio pripadnik jedinice "Foka" 15 godina u vreme racije, rekao je da se plašio da će mu ta misija biti najteža.

Neki u vojnoj zajednici su se pitali da li O’Nil može tvrditi da je ubio bin Ladena, pošto su u prostoriji bila još najmanje dvojica koji su pucali iz oružja, navodi CNN.

Vlada SAD nikada nije potvrdila ili demantovala O'Nilovu priču, prenosi fox4kc.com.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading