NEMAČKA IMA DRAMATIČAN PROBLEM? "Najnormalnija stvar na svetu je da se popravi Severni tok 1"
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

''Nalazi se u međunarodnim vodama i u blizini danske obale, tako da je dostupan. To nema nikakve veze sa ratom, jer je uništen u zasebnom napadu. Najnormalnija stvar je da se cevovod popravi, odnosno da se ispumpa voda i ponovo zatvori. Niko ne zna šta će biti za pet ili deset godina, a znak mudre politike bi bio da se što više opcija drži otvorenim'', rekao je Krečmer, a prenosi portal Wiwo.

"Nemačka ima dramatičan problem"

On je istakao da Nemačka ima ''dramatičan problem'', pošto, kako je naveo, prvobitan nacrt energetske tranzicije više ne važi.

''Odlučili smo da ukinemo nuklearnu energiju i lignit, ali umesto toga trebalo bi da radi 40 do 50 gasnih elektrana, koje se snabdevaju gasom iz cevovoda po razumno razumnim cenama. Ruski gas je nestao i to znači da moramo ponovo pokrenuti energetsku tranziciju. Imperativ je održati otvorene sve opcije kako bi se obezbedile zalihe i umirlia tržišta'', rekao je on.

Krečmer je naveo i da Evropa mora zauzeti bezbednu poziciju, kako bi mogla da nastavi da živi sa Rusijom.

''To je odgovornost Evropljana jer se na ovom kontinentu vodi rat. Ali morate razmišljati i o vremenu nakon rata. Ne možemo da iskopamo Rusiju i odnesemo je negde drugde, moramo pronaći način da se nosimo sa njom'', dodao je, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading