vijetnam
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Ovo zvuči gotovo nemoguće, međutim Taj Ngok (80) farmer iz Vijetnama tvrdi da nije spavao upravo šest decenija.

Dramatična promena u njegovom životu dogodila se 1962. godine u vreme Vijetnamskog rata. Čovek se jednog dana probudio i više nije mogao da zaspi, piše Stil.

Poznati jutjuber, Dru Binski, posetio je Ngoka pre nekoliko meseci i objavio intervju s njim. On je želeo da sazna kako farmer provodi svoje vreme.

“Putovao sam do malog sela na jugu Vijetnama kako bih ga pronašao, proveo noć s njim, video da li spava”, objasnio je.

Farmer je naglasio da ne zna uzrok višedecenijske nesanice. Tvrdi da je odlazio kod lekara, ali da oni nemaju objašnjenje, prenosi LadBible.

S vremena na vreme, Ngok popije malo više pirinčanog vina kako bi “isključio” mozak. Desi se da zadrema sat-dva ali to je to.

On svake noći legne u krevet, ali san jednostavno ne dolazi na oči. I dok drugi spavaju, provodi vreme u radu i pravljenju vina.

Ngok je u intervjuu pozvao ljude da mu pomognu ukoliko misle da imaju rešenje. Jutjuber smatra da je njegovo stanje možda posledica šoka koji je doživeo u vreme Vijetnamskog rata, prenosi Telegraf.rs

Pokrenula se lavina komentara na ovu temu gde su ljudi pokušavali da ustanove šta se to dešava sa ovim čovekom a jedan od njih je napisao:

"Fascinantno je kako on može normalno da funkcioniše bez sna. Čak i ako spava nekoliko minuta ili 2 sata, to svakako nije dovoljno za normalnu odraslu osobu. Vaše telo bi bilo malaksalo i osećali bi konstantne vrtoglavice. To je neverovatno i tužo u isto vreme. Možda ste u pravu, rat ga je učinio ovakvim, a činjenica da još uvek ne želi da kaže zašto je veoma srceparajuća. Ko zna šta je sirotan doživeo, on zaslužuje da čvrsto spava i odmara posebno u njegovim godinama" , zaključuje ovaj čovek.

Drugi dodaje: „Izmereno satima budnog čoveka, ovaj čovek je najstariji čovek koji je ikada živeo. Proživeo je više života od bilo koga na svetu.“

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading