Milojko Spajić
Foto: Printscreen

Ni to što je njegov pobratim za svoju izdajničku vladu obezbedio podršku poslanika sa DPS-ove liste Mehmeda Zenke ne predstavlja dovoljan jak razlog Milatoviću da se oglasi i saopšti javnosti stav povodom Spajićevih poteza.

Milatović je dao Spajiću mandat za formiranje vlade, pa bi s toga morao saopštiti da li je to učinio kako bi lider PES-a formirao vladu sa DPS-ovim privescima ili sa onim snagama sa kojima je aktuelni predsednik države svojevremeneo dogovorio formiranje vlasti u Podgorici nakon lokalnih izbora.

Prolazi i treći dan otkako je crnogorska javnost upoznata sa namerama Spajića, a Milatović se ne oglašava.

Iako je nakon izbora za predsednika Crne Gore decidno saopštio da Bošnjačka stranka ne zaslužuje mesto u narednoj izvršnoj vlasti, Milatović ćuti dok Spajić Ervina Ibrahimovića ovlašćuje da se bavi uređivanjem unutrašnjih političkih procesa u državi.

Milatović je očito svestan  da će se u narednom periodu naći u Spajićevoj milosti i nemilosti. S obzirom da Vlada Crne Gore budžetom finansira aktivnosti predsjednika Crne Gore, Milatović je odlučio da se ne zamjera svom partijskom lideru, kako mu ovaj ne bi skrojio budžet sa kojim ne mogao odletjeti do Briseal ni dva puta godišnje.

Time Milatović šalje poruku onim glasačima koji su ga masovno glasali 2. aprila, da su mu beneficije, službena putovanja, dnevnice, troškovi reprezentacije, važniji od principa i političkih stavova koje je odašiljao tokom proljeća.

Kako će se Spajić primarno baviti finansijama i raspodelom novca u budućoj vladi, pa time i dotacijom sredstava Milatoviću i njegovoj predsedničkoj službi, Milatović je , vođen ekonomskom logikom, odlučio da ne „talasa“ , kako ne navukao na sebe i svoje saradnike Spajićev gnijev.

Pri ovakvoj računici, sasvim je periferno Milatovićevo neslaganje sa Spajićevim potezima koji vode formiranje vlade sa DPS-ovim partnerima.

Borba.me

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading