Desingericu ismevaju zbog čupanja obrva
Foto: Alo/Printscreen

Međutim, nakon zabrane nastupa na javnim površinama, organizatori najavljuju održavanje koncerta u privatnom prostoru. A gradonačelnik Banjaluke ovako odgovara "Što se tiče agencija koje budu promovisale ovakve i slične sadržaje, više neće moći računati na podršku Grada Banja Luka, a na sednici Saveza opština i gradova Republike Srpske ću predložiti da taj primer slede i druge lokalne zajednice."

Draško Stanivuković se ovim povodom uključio u emisiju "Puls Srbije" u razgovoru sa voditeljima Milicom Marković i Milošem Anđelkovićem.

On smatra da svi zajedno, školstvo, sistem treba da čuva svoje društvo, naglasivši da da je njegova dužnost kao gradonačelnika da prepozna anomalije koje nisu dopustive.

- Umetnost ima svoje žanrove i ja kao mlad čovek, širih sam shvatanja. Nešto što je nekultura i agresija i apsolutna nepristojnost, je nedopustiva. Ja za tu grupu nisam čuo. Dobio sam dopise mnogih roditelja da nisu dozvolili deci da idu, ali nisu sigurni da ostali roditelji znaju gde im deca idu. Ja sam pogledao njihove nastupe i bio sam šokiran! - rekao je Stanivuković.

Istakao je da se postavio odgovorno, naspram onih koji sebe zovu umetnicima i vulagarnosti koju u svojim nastupima pokazuju.

- Ja kao sistem gradske uprave moram da prepoznam neke anomalije koje nisu dopustive.To se vidi golim okom. Neko tu baca čarape, stavlja noge na glavu deci i mladim ljudima, a oni kažu da nisu za mlade ljude, nego za one preko 18 godina, ali najviše deca uzrasta 10 do 16 godina dolazi tu. Ova grupa možda je i najlošiji primer nečega što želi da se zove umetnost - upozorio je Stanivuković.

On je siguran da dete koje ode na takav nastup ne može da se vrati kući isto.

- Ja sam zreo mlad čovek, ali čak i na mene to deluje anksiozno i nemoguće, kada gledam sve to. Zamislite sada one koji nisu formirana ličnost. Znam ja dobro šta je gledano, i da je ljudskoj prirodi blizak skandal, ali moramo veslati kontra tom vodotoku, jer to su ispravne vrednosti, a naravno, opet biti moderan... Ne želim ja da ispravljam i popravljam sve, ali mali pedalj, da, nadajući se da će i u Srbiji i u Crnoj gori i u celoj BiH neko slediti ovaj primer... - rekao je Stanivuković.

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading