Lider Slobodne Crne Gore
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen

“Takva međunarodna sufliranja, dolazila iz njemačke, britanske ili američke ambasade percipiram kao eksplicitno miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, ali je nažalost ova percepcija usamljena i neprimijećena u moru horskih izjava privrženosti “NATO vrijednostima”, šta god to značilo”, istakao je Dajković.

Kako je naveo, “taj strani faktor ne bi imao ni približno ovako moćan uticaj da nije osokoljen inferiornim ponašanjem pojedinih crnogorskih političara koji prosto vape za supervizijom i vođstvom iz neke činovničko-diplomatske kancelarije odakle stižu uputi – ko može, a ko ne može u novu Vladu”.

S tim u vezi, kako je naglasio, optužbe funkcionera DPS-a da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore zvuče kao groteska pomešana sa inferiornošću kroz koju se realnost posmatra samo na jedno oko, dok je drugo zatvoreno na “poruke” koje stižu iz zapadnih ambasada.

“Crnoj Gori je potrebna nezavisna Vlada koja će brinuti o prevashodno interesima naših građana, a ne tuđim interesima. Samim tim, smatram da nova Vlada mora biti formirana na temelju istinske demokratije i volje naroda, te da u Vladi moraju biti proporcionalno zastupljeni svi oni koji se nalaze na pobjedničkoj strani”, poručio je Dajković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading