avion
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

List navodi da Kina pomaže da se Rusija naoruža helikopterima, dronovima, optičkim nišanima i ključnim metalima koje koristi odbrambena industrija. Prema pisanju Telegrafa, kineske kompanije su u prvom kvartalu ove godine Ruskoj Federaciji isporučile 1.000 dronova, šest helikoptera, optičke nišane, proizvode od legura titanijuma koji se koriste u proizvodnji oružja, kao i rezervne delove za avione, uključujući i vojne.

Među primaocima ovih proizvoda, kaže se u tekstu, bili su Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije, Ruska garda, Rostec, Tupoljev i druge državne strukture Ruske Federacije. Istovremeno, dodaje se, Kina insistira na očuvanju neutralnosti i pokušava da se predstavlja kao ključni mirovni posrednik u pregovorima koji imaju za cilj postizanje mira.

Očekuje se da će trgovina između Kine i Ruske Federacije ove godine premašiti 200 milijardi dolara, postavljajući novi rekord, uprkos činjenici da je kineski izvoz u druge zemlje značajno opao. Prema junskoj analizi Opservatorije ekonomske složenosti, vizualizatora trgovinskih podataka, izvoz robe potencijalne vojne upotrebe se više nego utrostručio u poslednjih 12 meseci u poređenju sa prethodnim periodom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading