Požutelo more u Hrvatskoj
Foto: Alo/Printscreen/Društvene mreže

Septička jama navodno je u noćnim satima ispražnjena u Jadransko more u Tisnom, u predelu rat.

Sve se navodno odigralo kraj ograđenog igrališta za vaterpolo, na kojem dva puta dnevno trenira po tridesetak dece, piše Jutarnji.

Prema rečima njihovog čitaoca, fekalni odvod iz neke od obližnjih kuća spojen je na sistem odvoda otpadnih voda, a taj šaht i ispust u more su samo metar udaljeni od igrališta.

"Svedoci tog događaja bili su brojni šetači na rivi koji su se zadržavali na tom mestu i gledala što se to događa", navodi sagovornik Jutarnjeg.

"Fekalije plivaju na površini mora, a moje informacije govore da je nekoliko ljudi, koji se kupaju kod igrališta imalo visoku temperaturu i probavne smetnje. U svrhu zaštite javnog zdravlja, a pogotovo dece koja vredno treniraju u Tisnom, molim nadležne da provere ko ispušta septičku jamu u more i da naprave sve da se takva situacija ne ponovi", kaže sagovornik koji apeluje da se testira kvaliteta mora, jer se na tom mestu kupa veliki broj ljudi.

"Uostalom, Opština je uredila plažice na velikom i malom portu", navodi čitalac Jutarnjeg, koji se obratio i na adrese Opštine Tisno i komunalne milicije, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za javno zdravstvo šibensko-kninske županije, Državnog inspektorata, Instituta za okeanografiju i ribarstvo u Splitu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading