SU-27 JE JEDNOSTAVNO KRALJ! Ukrajinski pilot uporedio ruski lovac sa F-16: "Američki planeri ga moraju ozbiljno shvatiti" (VIDEO)
Foto: Printscreen

Posle trenažnog leta na F-16, ukrajinski pilot iskreno priznaje: "Mašina mi se dopala. Ali što se tiče performansi, naravno, mnogo zaostaje za Su-27. U borbi koju Amerikanci zovu pseća borba, a mi bliski manevarski okršaj, Su-27 je kralj. To je jasno“, rekao je pilot.

Naravno, sada, kada Kijev uporno moli države NATO-a da mu isporuče F-16, radikalno se promenila propaganda i teško da se danas može čuti ovako, iskreno, mišljenje iz ukrajinskih vojnih krugova.

Inače, junak ovog snimka, bivši komandant eskadrile 831. brigade taktičke avijacije, potpukovnik Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine Dmitrij Fišer, oboren je i poginuo u leto 2022. godine.

Su-27 je borbeni avion i jedan od najboljih boraca četvrte generacije na svetu. Ima visoku dugotrajnost i veliki kapacitet za oružje, ali mu je slabost nedostatak mogućnosti izbegavanja radara.

SU-27 JE JEDNOSTAVNO KRALJ! Ukrajinski pilot uporedio ruski lovac sa F-16:

EPA/ALEX BRANDON

 

 

Autor dodaje i da ovaj „suhoj“ nije imao dovoljno borbi da bi se procenile njegove karakteristike u slučaju borbe jedan na jedan sa drugim borbenim avionima, ali američki planeri ga moraju ozbiljno shvatiti prilikom razmatranja vojnih vazdušnih mogućnosti Rusije.

(Sputnjik)
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading