policija
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ La Repubblica

Kako prenosi albanski portal politiko.al, zamjenik direktora albanske državne policije Sokol Bižga na konferenciji za novinare iznio je detalje međunarodne operacije protiv šverca droge koja je sprovedena juče, u saradnji sa italijanskom policijom i američkom DEA-om.

Tokom operacije, uhapšeno je šest osoba, od kojih četverica Albanaca i dva Ukrajinca. Među uhapšenima je i bivši zvaničnik albanske policije, prenosi "Klix.ba".

Kako navodi Bižga, zaplenjeno je oružje i 45.000 eura, 2,5 miliona albanskih leka, određena količina funti, švajcarskih franaka i turskih lira, kao i 28 kilograma kanabisa. Droga je nađena u blizini mesta gde su šverceri ostavili brod.

U policiji kažu da su ljudi koji su se nalazili u čamcu, kada su primetili da su bili opkoljeni od strane policije, zapalili čamac i pokušali da odu u malom spasilačkom čamcu, ali su odmah uhapšeni.

Policija je saopštila da je osumnjičena grupa planirala da tu drogu zameni za drugu. Brod “Veliera” je plovio pod ukrajinskom zastavom iz Crne Gore, navodi se.

Droga je, prema saznanjima do kojih je došla albanska polcija, trebalo da bude razmenjena na Jadranu, nedaleko od lagune Patok, koja se nalazi u blizini Drača.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading