FBI BRZO INTERVENISAO: Uhapšen tinejdžer povezan sa Al Kaidom - planirao KATASTROFALAN teroristički napad
EPA/JIM LO SCALZO

Kako se navodi, 17.godišnjaka su 11. avgusta uhapsili službenici FBI u njegovoj kući u zapadnoj Filadelfiji, zbog sumnje da je neimenovani tinejdžer bio u kontaktu sa Katibat al Tavhid val Jihad, organizacijom koju je Stejt department 2022. označio kao globalnu terorističku grupu, preneo je Njujork post.

Grupa, povezana sa Al Kaidom, prvenstveno deluje u sirijskoj provinciji Idlib, ali se veruje i da je odgovorna za napad na metro u ruskom Sankt Peterburgu u aprilu 2017.

Maloletnik je navodno dobio uputstva od terorističke grupe o tome kako da napravi improvizovane eksplozivne naprave, a agenti FBI-ja su pre njegovog hapšenja videli tinejdžera kako kupuje materijale za pravljenje bombi i opremu za spoljašnju upotrebu i taktičku opremu.

- Rad Zajedničke grupe za borbu protiv terorizma FBI osujetio je potencijalno katastrofalan teroristički napad u ime izopačene ideologije, koja ni na koji način ne predstavlja uverenja ogromne većine vernika koji traže mir, uključujući i muslimane - rekao je u ponedeljak okružni tužilac Filadelfije Lari Krasner.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading