Ronioci
Foto: Printscreen/Printscreen

Ronioci koji rade za privatnu kompaniju istraživnje slučaja nestale osobe, rekli su da su pronašli 32 automobila dok su istraživali jezero smešteno u industrijskom parku zapadno od Majamija. Obavestili su policiju, koja je u utorak ujutro počela da izvlači vozila iz jezera.

Automobili koje su uklonili u utorak datiraju otprilike iz 90-ih i svi su povezani sa ukradenim vozilima. Očekuju da će mnogi pomoći u zatvaranju decenijskih slučajeva ukradenih automobila, ali nisu isključili mogućnost pronalaženja novih dokaza povezanih sa hladnim slučajevima ubistava. Bez mogućnosti da potvrdi koliko je automobila zatrpano na dnu jezera, policiji će verovatno trebati još nekoliko dana da završi vađenje.

 

 

 

Predstavnik policije Majamija Dejda Alvaro Zabaleta rekao je da je potvrđeno da je prvi automobil izvučen iz jezera ukraden. Konačan broj automobila u jezeru još nije potvrđen zbog slabe vidljivosti, ali komandir Doralske policije Ališa Nil rekla je da je oko 30.

Policija je u utorak izvukla i kombi Ford Econoline, Cadillac Sedan DeVille i Ford Crovn Vic. Sva četiri automobila povezana su sa izveštajima o ukradenim vozilima koji datiraju još iz 1996. godine, prema Nilu.

Zabaleta je rekao da očekuju da će svi automobili biti starije marke i modela jer su verovatno bačeni pre nego što je izgrađena okolna komercijalna zona, uključujući Volmart Supercenter, prodavnicu automobila i nekoliko popularnih lanaca restorana.

Njujork tajms je izvestio da su neki automobili u jezeru mogli da datiraju iz perioda međunarodne svađe 70-ih i 80-ih između kolumbijskih narko-kartela i vlade Sjedinjenih Država.

Zabaleta je rekao da tim MDPD-a koji istražuje slučajeve ubistava ranije nije vodio do ovog jezera, ali da to ne isključuju kao mogućnost.

Na osnovu prvog vozila koje je povučeno, očekivao je da su ukradeni i odbačeni nakon vožnje. Ali oni će nastaviti da ispituju pronađene automobile u potrazi za dokazima povezanim sa nerešenim slučajevima.

- Nećemo odbaciti mogućnost neke vrste prevare koja takođe može da se desi i neke druge vrste prljave igre kao što je ubistvo - rekao je Zabaleta, napominjući da su na licu mesta detektivi koji istražuju ubistvo.

Ronioci Ken Fleming i Dag Bišop iz Ujedinjenog korpusa za pretragu rade na dobrovoljnoj bazi na istragama hladnih slučajeva nestalih osoba, rekli su za 7Nevs Miami.

Istraživali su slučaj kada se neko dovezao iz okruga Pinellas do Međunarodnog aerodroma u Majamiju da pokupi rođaka i nikada se nije vratio.

Kada su pronašli 32 automobila, ronioci su posumnjali da se radi o smetlištu za tekuće kriminalne aktivnosti.

- Kada otkrijemo ovakvu tačku sa više vozila, to u velikoj meri ukazuje na zločin u kojem odlažu vozila i kriju ih od organa za sprovođenje zakona - rekao je Fleming.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading