ĐETIĆI NEMI NA "OLUJU" Dok lider HGI slavi progon Srba i žali se na medijsku hajku, zvanična CG ćuti
Profimedia

On je kazao da se protiv njega vodi intenzivna medijska i paramedijska kampanja zbog čestitke koju je uputio Hrvatskoj povodom 5. avgusta - Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Napomenuo je da je do sada uvek čestitao sve državne blagdane Crne Gore i Hrvatske, te da će to raditi ubuduće, bez obzira na uvrede i pretnje koje prima.

- Rat u Hrvatskoj nije počeo "Olujom", već se njom završio - kategoričan je Vuksanović.

Juče je hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman dao bezuslovnu podršku lideru HGI Vuksanoviću, uz poruku da zvanični Zagreb neće dopustiti da Hrvati ponovo budu meta javnih progona kao 1991. godine, pišu Novosti.

- Vreme je da političke snage u Crnoj Gori koje pripadaju velikosrpskim političkim krugovima prihvate realnost i suoče se sa prošlošću jer će se spremnost Crne Gore za nastavak evropskog puta ocenjivati po tome - poručio je hrvatski ministar Grlić Radman.

Na ova najnovija dešavanja oglasio se kontroverzni književnik Andrej Nikolaidis postavljajući pitanje - zašto je Milatović otćutao "Oluju"?!

- Crna Gora je članica NATO, kao i Hrvatska. To znači da je vojska koja je izvela "Oluju" Crnoj Gori saveznička vojska. Crna Gora se nalazi u šizofrenoj poziciji. Njen predsednik, aktuelni i budući premijer, sve stranke vlasti, pa i većina građana, izražavaju emociju koja kaže: Srbija nam je najbliža - poručio je Nikolaidis.

Dokaz o otpustu

LIDER PES-a Milojko Spajić dostavio je Ministarstvu policije dokaz o otpustu iz državljanstva Srbije. MUP Srbije je još u februaru dostavio kolegama u Podgorici informaciju da Spajić ima prebivalište u Beogradu, prenose Novosti. Prema Zakonu o crnogorskom državljanstvu osoba, uz crnogorsko, može imati državljanstvo druge države ako ga je stekla pre proglašenja nezavisnosti Crne Gore 3. juna 2006. godine ili ako s drugom zemljom postoji bilateralni sporazum.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading