milo na konvenciji DPS-a
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/DPS Crne Gore

“Zaboravljaju iz PES-a pritom da je između nas i DF-a jedna od ključnih razlika upravo ta što PES ima nameru da u Vladu uvede proruski i kleronacionalistički Demokratski front dok – kako makar javno tvrde, proevropska i prozapadna koalicija Zajedno za njih nije opcija. Takođe, za razliku od njih, DPS sa ruskom ispostavom u Crnoj Gori nikad nije pravila koalicije zato što za razliku od vas nama politiku ne vode kolumne Željka Ivanovića već je opredeljuju pre svega državni interesi”, istakli su iz DPS-a.

Poručili su PES-u da nemaju problem sa DPS-om već predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

“I na kraju, gospodo iz PES-a – nemate vi nikakav problem sa Demokratskom partijom socijalista već sa predsednikom države Jakovom Milatovićem koji je juče na konsultacijama sam konstatovao da Spajić nema većinu pri čemu aktivno – u saradnji sa Abazovićem i Bečićem, radi na tome da Spajić ne dobije mandat za sastavljanje Vlade. Time bi ispunili zajedničku obavezu prema Vučiću da Abazović ostane premijer što duže i omogućili slučajnom predsedniku da preuzme PES, čime bi vlasnik Vučić bio veoma zadovoljan”, ističu iz DPS-a.

Iz te partije poručili su PES-u da ne “ispiraju usta” sa DPS-om.

“Prema tome, ne ispirajte usta sa Demokratskom partijom socijalista već se pogledajte u oči i sami rešavajte svoje probleme jer građani nemaju vremena da žive u zatočeništvu neodgovornih populista koji nameravaju da upravljaju političkim procesima u Crnoj Gori”, zaključuju u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading