poskok
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ Django Egzotik

Baš to dogodilo se u Nacionalnom parku Paklenica u Hrvatskoj  koju je posetila belgijska porodica Spriet, čijeg je šestogodišnjeg sina Thibauta ugrizao poskok što je ležao kod grane na reci koju je dečak pokušao dohvatiti.

Otac Alexandar na ramenima je nosio dečaka do stanice za pomoć i tako mu je spasio život jer da je dečak hodao, krv bi brže kolala telom i otrov bi se brže širio. Pripadnici HGSS-a i radnici parka prevezli su ih u bolnicu. Pomoglo je i to što je majka fotografisala zmiju. To je posle pomoglo i u davanju prve pomoći. Dečak je dobio protivotrov u zadarskoj bolnici.

"Otrov se polako širio s mesta ugriza, a uzrokuje smrt ako stigne do srca. Kod Thibauta je otrov stigao do pazuha", ispričao je njegov otac. Dečak se pet dana nakon incidenta nalazi u splitskoj bolnici, prenosi 24 sata.

"Ugriz zmije nije se dogodio kod nas već dvadesetak godina. U parku se uvek nalaze zaposleni HGSS-a, spremni da odmah deluju ukoliko dođe do ovakvih situacija. Vrlo brzo nakon nezgode organiziran je transport deteta u bolnicu i on je sada dobro", rekla je Natalija Andačić, direktorica Nacionalnog parka Paklenica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading