narodni guslar
Foto: Alo/Foto: Fejsbuk

Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

Nepoštovani,

Povodom vašeg sramnog i paranoidnog teksta o mojim „fašističkim“ i drugim „ispadima“, molim da u celosti objavite moje reagovanje:

Da hoću da odgovaram autoru ovog, pre svega, gramatički neispravnog a zatim i glupog i zlonamernog teksta, lako bi bilo dokazati da je svaka reč u ovom nesrećnom bljuvanju mržnje pogrešno i nelogično primenjena. Ipak , moj stav je da sa bezimenim a samim tim i nepostojećim likom ne polemišem, a i da hoću ne bi mogli jer očigledno nam nisu iste ljudske, jezičke, moralne, logičke pa ni bilo kakve druge karakteristike.

Medicinskim jezikom koji se itekako može primeniti na društvo, benigni tumor još uvek nije alarmantna pojava ali ako se ne leči, postoji mogućnost da pređe u zloćudni i nanese štetu organizmu.

Upravo zbog društva koje je organizam, a mi njegove ćelije, u vezi ovog benignog tumora oličenog u nekoliko portala fašističke prepoznatljivosti, a da ne bi njihove laži i podvale izazvale zloćudne deformitete, dužan sam par reči pre svega zbog javnosti. Neprijatelja nemam, bar da ja znam, po imenu i prezimenu, a među neistomišljenicima po raznim pitanjima imam mnogo drugova i dokazanih prijatelja.

Verska, nacionalna ili politička pripadnost kod mene nikad nije bila i neće biti mera ljudskosti.

Zovem se Željko Vukčević. Zaposlen sam u Glavnom Gradu. Prvi stihovi koje sam naučio su iz Gorskog vijenca. Prvu pesmu sam uz gusle zapevao. Ponosan sam na svoj narod, na Crnu Goru i njenu slobodarsku tradiciju. Znam sa kime smo ratovali, ko se junački na megdanu držao, ko je bio zločinac i na nejač udarao. I ne bojim se da kažem istinu nikome, a kome se ne sviđa ne mora da sluša. Tako je i sa pesmom koja je ovog puta povod za napad na mene. Vrtijeljka, Carev laz, Martinići, Krusi, Fundina, Grahovac, Vučji do i mnoge druge bitke koje su nas odredile behu li sa Turcima? I smatrate li da danas to ne smemo pomenuti? Ne mogu da zamislim takvu Crnu Goru.

U svom buncanju NN lice poveza pesmu i moto klub kojem pripadam. Kaže da smo pod kontrolom strane službe a nije nas prijavilo (ne vrijeđam nego ne znam pol NN lica) nadležnim organima. Neprijavljivanje krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti je krivično delo. Ali NN lice zna da ne govori istinu i ono što piše bitno je za nekoliko njegovih istomišljenika koji nemaju ni argumenata ni hrabrosti da se suoče sa nama a kamo li da nas prijave. Voleli bi da nas neko drugi zabrani, što ne sumnjam da bi učinio da ima razloga.

Na kraju, planiram da svoj život provodim prenoseći mlađima ono što ja znam: epsku pesmu i gusle. Na mojoj strani su: Bog, Nemanjići, Crnojevići, Petrovići, Crna Gora, UNESKO. I dugo sam razmišljao zbog čega takva mržnja prema guslama i guslarskoj pesmi. Reče mi se samo, kroz dva stiha:

,,Srbinu su prve kletve bile: U izroda gusle ne visile!”

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading