stub za struju
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ RTV Mag

Potvrdili su to izvori "Nezavisnih novina", koji dodaju da će u nastavku istrage precizno biti utvrđeni uzroci tragedije.

Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da im je prijavljen ovaj događaj te da je izvršen uviđaj.

"Policijskoj stanici Prnjavor u ponedeljak oko 15.45 prijavljeno je da je neposredno pre podnošenja prijave u mestu Otpočivaljka, grad Prnjavor, prilikom otklanjanja kvara na niskonaponskoj elektromreži smrtno stradao G.Đ. iz Prnjavora, radnik 'Elektrokrajine', RJ Prnjavor", rečeno je iz banjalučke policije.

Kako su dodali, po nalogu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka policajci su zajedno sa dežurnim mrtvozornikom Doma zdravlja Prnjavor i inspektorom zaštite na radu na licu mesta izvršili uviđaj.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka su nam potvrdili da je policija obavila uviđaj te da je dežurni tužilac naredio da se preduzmu sve mere i radnje na utvrđivanju okolnosti događaja.

Uprava i kolektiv "Elektrokrajine" uputili su izraze najiskrenijeg saučešća porodici stradalog kolege.

Portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov rekao je da se nesreća dogodila u ponedeljak i da će sve okolnosti biti predmet interne kontrole preduzeća i istrage nadležnih organa.

"Ostali smo bez vrednog kolege koji je predanim radnim angažmanom uvek nastojao pomoći građanima Prnjavora, pa tako i sada tokom nezapamćenih prirodnih nepogoda koje su pogodile ovaj kraj i veći dio Republike Srpske", naveo je Klincov.

Vest o tragediji na svom Facebook profilu objavio je i Darko Tomaš,  gradonačelnik Prnjavora, koji je porodici nastradalog radnika uputio saučešće.

"Iskreno saučešće porodici nastradalog radnika 'Elektrokrajine', koji se poslednjih dana i noći zajedno sa svojim kolegama borio da popravi elektromrežu koju je nevreme uništilo", naveo je Tomaš.

U izjavi za "Nezavisne novine" meštani Prnjavora ističu da je pogibija njihovog sugrađanina šokirala sve meštane.

"Čuo sam da su iza njega ostale dve kćerkice. Strašno je to što se desilo. Navodno je poginuo od strujnog udara dok je pokušavao sanirati posledice nevremena", rekao nam je jedan meštanin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading