Nevreme u Hrvatskoj
Foto: Printscreen

U Poreču su prvobitno snimljene scene kataklizmičnih crnih oblaka koji su prekrili nebo nad delovima Hrvatske, i to u trenutku kada se svakog časa očekivao početak nove razorne superćelijske oluje.

Izdato je crveno upozorenje za Istru, Kvarner, gospićko, karlovačko i zagrebačko područje.

Kako je prethodno najavljeno, olujni sistem zahvatiće i područje slovenačke Istre, a jači udari severnog vetra mogući su iznad mora u Tršćanskom zalivu i duž slovenačke obale, što samim tim podrazumeva i pojavu jačih talasa na moru.

Sudeći po objavama na Tviteru, u Istri je ubrzo usledio toliko jak vetar, da je čupao stabla.

Slovenačka Istra je na udaru vetra koji je toliko snažan da čupa stabla.

 

Takođe, u mestu Lovran u Hrvatskoj zabeleženo je snažno nevreme.

Crvena uzbuna raspisana je za Istru zbog mogućeg snažnog nevremena, a što se tiče ostatka zemlje, na snazi je narandžasto upozorenje zbog mogućih grmljavina.

Crveni alarm proširen na Zagreb

DHMZ je upravo objavio crveno upozorenje i za zagrebačko područje.

Civilna zaštita objavila upozorenje

Civilna zaštita se oglasila o mogućem nevremenu.

"Za danas, 21. 7. 2023., izdano crveno upozorenje DHMZ-a za grmljavinsko nevreme za područje riječke, karlovačke i gospićke regije te narandžasto upozorenje za osječku i zagrebačku regiju.

"Moguća su oštećenja na imovini i drveću, lokalne bujične poplave, olujni udari vetra, bura te prekidi u aktivnostima na otvorenom i u saobraćaju. Podsetimo se preporuka i korisnih saveta kojih se trebamo pridržavati u slučaju grmljavinskog nevremena i jakog vetra", objavili su.

Jutarnji.hr

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading