nevreme u hrvatskoj
Foto: Tanjug/tanjug/Hina

- Već danima najavljuju veliku oluju, očekivao sam ovako nešto, ali opet je strašno za videti. Dugo ovo radim i proučavam, ali ovako nešto nikad nisam video. Razbacane grane na sve strane, enormna šteta, automobili, teški kontejneri posvuda... Strašno. Priroda je pokazala svu svoju razornu snagu i moć - kaže Katušin.

Dodaje da su slične oluje zabeležene u 19. veku na području Novske, ali on sâm nikada tako nešto nije doživeo.

nevreme u hrvatskoj

tanjug/Hina

 

 

- Ta velika nestabilnost je stvorila povoljne uslove za nastanak ovakvog stanja. To kad krene ima valjda snagu atomske bombe. Nije pitanje hoće li ili neće biti jak udar, već koliko jak će biti - kaže Katušin koji je tokom nevremena bio u Novom Zagrebu.

nevreme u hrvatskoj

tanjug/Hina

 

 

- Na svoje sam oči vidio kako vetar kao od šale baca uokolo one velike metalne kontejnere, a jednog je zabio u automobil. Išao sam sada da pomerim taj kontejner sa komšijom, ali nas dvojica to nismo mogli. Zamislite vi kolika je to snaga vetra. Da je kojim slučajem na mestu automobila stajalo dete, ne želim ni znati što je moglo biti - kaže Katušin i dodaje kako u budućnosti možemo očekivati još ovakvih oluja koje su posledica klimatskih promena, piše 24 sata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading