"RUSIJA NE PLANIRA DA STANE" Mišustin: Spremamo stelt avione
Foto: Wikimedia/Roman Zelentsov (Rulexip)

Nakon što je oktobra prošle godine formiran savet za koordinaciju za pitanja vojnih potreba, proizvodni kapaciteti su se značajno povećali, za sve oružje, kazao je.

"Uzimajući u obzir dodatne potrebe Ministarstva odbrane, pokrenuta je proizvodnja uzoraka koji su se pokazali kao dobri. Kapaciteti za nove proizvode se proširuju na osnovu iskustva stečenog u Specijalnoj vojnoj operaciji", dodao je.

Među njima je, kako je objasnio, "posebno traženo oružje i vojna oprema, kao i sredstva za elektronsko ratovanje, tehničke komunikacije i navigaciona oprema".

Planirano je da poveća isporuka lovaca pete generacije za rusku vojsku, dodao je i objasnio da takvi borbeni avioni podrazumevaju Su-57, koji je projektovan za uništavanje svih vrsta vazdušnih, kopnenih, kao i ciljeva na vodi.

Mišustin je skrenuo pažnju na činjenicu da predstavnici radnih grupa saveta stalno lično posećuju proizvodne lokacije što omogućava da se brzo pronađu dodatna rešenja.

Trenutno se radi na prilagođavaju lanaca za snabdevanje kako bi se što bolje garantovao kontinuitet u isporuci određenih komponenti.

Pritom, dodaje Mišustin, neophodno je što pre završiti preraspodelu posla između organizacija vojno-industrijskog kompleksa, povećati njihove proizvodne kapacitete, proširiti mogućnosti saradnje i pružiti dodatnu pomoć kadru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading