nestali emil
Foto: Alo/Printscreen

Pretpostavlja se da su žandarmi ispitivali dečaka nekoliko puta nakon što je podignuta uzbuna kada je Emil nestao iz Haut Vernea prošle subote, pišu mediji. 

Mladić, koji nije identifikovan, sin je farmerske porodice i navodno je fanatik za automobile. Kako se navodi, učestvovao je u sudaru pre dve godine.

Onda je prošle godine vozio poljoprivrednu mašinu, koja je bila pretovarena slamom kada se prevrnula. Lokalno je postao poznat kao neko ko se na svom traktoru prebrzo vozio okolo.

Francuska policija je takođe istražila grupu radnika na obližnjem gradilištu.

Međutim, tužilac Remi Ejvon rekao je u sredu: „Operacije u ovoj fazi nisu omogućile otkrivanje novih elemenata“.

To dolazi nakon što je policija otkrila da je jedna teorija koju su istražili bila da je Emil umro nakon što ga je udario „auto ili traktor“ pre nego što je ubica odbacio njegovo telo. Linija istrage bila je odgovor na otkrivanje krvi u blizini automobila gde je dečak poslednji put viđen. Kasniji testovi su zaključili da je u pitanju životinjska krv.

Istražni izvor je tada rekao: „U ovom trenutku čak ni ne znamo da li je to ljudska krv. To može biti i veoma star trag, tako da su svi veoma oprezni u vezi sa pronalaskom.“

Operacija potrage je obustavljena zbog nedostatka fizičkih dokaza pronađenih tokom ogromne potrage, u kojoj su se stotine meštana udružile sa policijom, vatrogascima i drugim službama hitne pomoći u potrazi za dečakom.

Takođe je objavljeno da je navodno Emilova majka podelila objavu na Fejsbuku o „đavolu“, što su neki smatrali uznemirujućim.

Dvogodišnji Emil je u subotu bio na odmoru kod bake i dede kada je netragom nestao iz malog sela Verne, u Alpima Gornje Provanse.

Ranije ove nedelje, francuska policija je priznala da ne zna gde se dečak nalazi.

U izjavi datoj novinskoj agenciji AFP, Remi Ejvon, tužilac Digne-les-Bainsa, rekao je: „Sudska istraga o uzrocima nestanka će se nastaviti, posebno analizom znatne mase informacija i elemenata prikupljenih tokom protekla četiri dana“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading