Gabrijela Aneli
Foto: Alo/Facebook

 Pred nedeljni brazilski derbi između ta dva kluba došlo je do velikih sukoba navijača, a 23-godišnja Gabrijela Aneli teško je povređena dok je čekala da uđe na stadion Alijanc Park.

U gužvi je zadobila posekotinu na vratu kada ju je udarila staklena flaša piva. Mlada devojka je u teškom stanju prevezena u Dom zdravlja, ali je dva dana kasnije preminula.

- Hvala svima koji su se molili za moju sestru, ali ona je otišla svom ocu na nebo - napisao je njen brat Felipe Aneli na Instagramu.

U sukobima ispred stadiona napadnuta je policija koja je upotrebila suzavac za uspostavljanje reda. Suzavac se proširio na teren, pa je sudija u prvom poluvremenu u dva navrata morao da prekida igru jer su igrači osetili iritaciju u očima i nosu. Utakmica je na kraju završila rezultatom 1-1.

- Ne možemo da prihvatimo da je 23-godišnja devojka žrtva varvarstva u okruženju koje bi trebalo da bude zabavno. Izražavamo solidarnost sa porodicom devojke i zahtevamo brzu istragu ovog zločina - objavio je Palmeiras na društvenim mrežama.

- U onome što je trebalo da bude čisto sportski događaj, mlada žena je izgubila život na neopravdan način koji zaslužuje oštru kaznu - naveo je Flamengo na Tviteru.

Predsednik Fudbalskog saveza Brazila Ednaldo Rodriges najavio je da će sve utakmice 15. kola brazilskog šampionata početi minutom ćutanja u čast stradaloj devojci. On je dodao da će Savez sarađivati sa saveznom vladom i drugim nadležnim organima u borbi protiv navijačkog nasilja.

- Fudbal je strast, a ne prostor za kriminalce koji se infiltriraju među navijače da praktikuju sve vrste nasilja - rekao je on u saopštenju.

Predstavnik Odeljenja za strateške policijske operacije rekao je da je osoba odgovorna za bacanje flaše uhapšena i da će biti optužena za ubistvo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading