Evo zbog čega DPS priželjkuje vladu koju sastavljaju Bečić i Spajić
Foto: EPA/Boris Pejovic

Tako je ustvari Bečić postao rezervni mandatar, koji pregovara, zove na razgovore, nudi rešenja, a sve to za cilj treba da ima što veće učešće njegovih 7 poslanika u novoj vladi, što će se na kraju i desiti. Sada je jasno da nikakav međunarodni faktor u ovom momentu ne utiče na to da Za budućnost Crne Gore (ZBCG) ne bude u vladi, već je to isključiva volja tandema Spajić-Bečić, koji se kriju iza spinovane priče o tome da ZBCG nije partner, a partner im je na lokalu gde zahvaljujući njima imaju vlast u većini opština. Čak su i predstavnici manjina omekšali u svom stavu, pa portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić kaže odgovarajući na pitanje novinarke o ulasku DNP i NSD u vladu, da BS tome neće biti kočničar.

Kako je "Borba" već objavila, koalicija ZBCG je juče odjavila Bečića i saopštila da neće ići na razgovore i pregovore sa rezervnim mandatarom, tako da je situacija sada mnogo jasnija i konačno su sve karte otvorene. Ogoljena je taktika Bečića da plaši predstavnike manjinskih naroda ulaskom ZBCG u vladu kako bi njegova stranka dobila veći dio kolača i da prihvate ono što on nudi da ne dođu zli Srbi u vladu.

Zato je krajnje pošteno da se javnosti saopšti puna istina, a to je da Spajić delimično, a Bečić u punom kapacitetu direktno učestvuju u pravljenju nove vlade i to sa satelitima Mila Đukanovića koji se njegove politike ni ubuduće neće odreći. Izvesno je da vlada koja će brojati 41 ili 43 poslanika, neće doneti stabilnost, ali će doneti ono što DPS priželjkuje, a to je da se oni pitaju preko svojih partnera o novoj vladi, koja će zavisiti upravo od volje samog DPS-a. I ne treba zaboraviti da će takvu vladu, sa većinom od 41 ili 43, svakoga dana DPS moći da obori zajedno sa svojim satelitima, pa onaj ko napravit takvu vladu, direktno ide na ruku upravo Milu Đukanoviću.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading