Raković: Za razliku od Bošnjaka, Srbi u BiH ne pristaju da budu kolonija
Foto: Printscreen

Raković je upozorio da se ide ka formalizaciji BiH ne kao protektorata, nego kao kolonije.

„Stranci se žele prikazati kao sila. Za razliku od Bošnjaka koji prihvataju status kolonije, Srbi to ne prihvataju. Kristijan Šmit sada sebe želi da prikaže kao kolonijalnog guvernera”, rekao je Raković.

Raković je naglasio da se „kad god Srpska posegne za jačanjem sopstvenog identiteta i odbrane institucija uvek pojave glasovi da nekoga treba sankcionisati”.

„To je odraz nemoći i to nije ništa novo. Intenzivirala se namera da se procesuira rukovodstvo Srpske, da se smeni predsednik Srpske Milorad Dodik. Srpska ima mehanizme da ne prihvata te odluke i s tim ne treba stati. Kad krenemo u odbranu samostalnosti trebamo i da nastavimo”, poručio je Raković.

Komentarišući pretnje da će NATO zasposesti Brčko, Raković napominje da nije prvi put da se to pominje.

„Svojevremeno je bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić predlagao da hrvatska vojska upadne u Brčko i preseče Srpsku na dva dela. Svaki agresivni akt nad Brčkom je agresija na Srpsku i za tim nema potrebe. Koliko vidimo, NATO snage u BiH su izdale soapštenje da mir u BiH nije ugrožen i nema potrebe za tim. Ni oni nisu spremni da se upuštaju u takve avanture”, naglasio je Raković.

Raković je dodao da „srpski narod isključivo pruža poruke očuvanja mira na području bivše Jugoslavije”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading