ISPLIVAO SNIMAK ZLOSTAVLJANJA DECE U DOMU U OSIJEKU: Mališani oduzeti od roditelja, a vaspitačica ih vređa i tuče
Shutterstock/lordzg

Na snimku iz Centra za pružanje usluga u zajednici "Klasje" koji je objavio portal Telegram čuje se nepodnošljivo ridanje i jecanje dece koje povremeno nadglasava vaspitačica koja najgrublje vređa mališane.

- Manijače glupi! Krava si glupa - čuje se vaspitačaica koja očigledno pokušava da obuje dete.

- Ti si glupan, (psovka) ti mater, onu (psovka) - čuje se zatim na snimku.

Deca sve vreme vrište.

- Marš van. Dobit ćeš po (psovka). Začepi gubicu - izgovora vaspitačica.

Čuje se i udarac i nakon toga jedno dete počinje još jače da plače.

SLUČAJNO SE SAZNALO ZA UŽAS

Plač i krici su glasni i ne čuje se jasno sve šta vaspitačica izgovara deci, međutim, snimak je dovoljan dokaz maltretiranja i brutalnog zlostavljanja dece koja su sklonjena od svojih porodica jer su centri za socijalni rad i sudovi procenili da će bolje uslove života imati u domu.

Osnivač doma za decu "Klasje" je ministarstvo rada i socijalne politike.

Za užas se verovatno nikada ne bi saznalo da roditelji dvoje dece nisu bili dovoljno prisebni i iskoristili čistu slučajnost. Majka i otac nazvali su fiksni broj doma kako bi se raspitali o svojoj deci koja su tamo smeštena, međutim, verovatno neko od dece podigao slušalicu pa su čuli užasni plač, a potom i histerične ispade vaspitačice. Majka je bila pribrana pa je svojim telefonom počela da snima ono što se čulo iz slušalice mobilnog njenog nevenčanog supruga.

Ministarstvo rada i socijalne politike pokrenulo je istragu nakon dojave o neprimerenom ponašanju zaposlene prema deci smeštenoj u domu i saopšteno je da potvrđeni navodi i da će reagovati direktor doma i nadležno tužilaštvo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading