VELIKA AFERA TRESE HRVATSKU! USKOK naredio upad u prostorije elektroprivrede
Foto: Promo/Foto: Pixabay

Nema zvaničnih potvrda o ovom upadu, a hrvatski portal 24sata, piše da su istražitelji ušli jutros u HEP po nalogu Uskoka, zbog dokumenata u vezi sa najnovijom "gasnom aferom".

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je ranije danas da je uprava HEP-a u četiri dopisa od januara upozoravala na potencijalne viškove, ali da Ministarstvo privrede navodno nije promenilo uredbu po kojoj HEP mora kupovati sav plin po fiksnoj ceni. Podsećaju da je Vlada uredbu promenila tek prošle sedmice, nakon izbijanja ove afere.

Nacional piše tim povodom da hrvatski premijer Andrej Plenković, kako navode, "laže" kada kaže da o tome ništa nije znao. Plenković i ministar privrede su, tvrde, ignorisali dopise koje su primili četiri puta od januara do marta, navodeći, uz precizno navedene datume.

Nacional piše da je šef HEP-a Frane Barbarić uzalud  informisao Plenkovića i Filipovića o dramatičnom razvoju problema čije bi razmere, zbog prodaje uskladištenog gasa po niskim cenama, mogle da dostignu 200 miliona evra gubitka za Hrvatsku elektroprivredu.

Navodi se i da je Barbarić od Plenkovića i Filipovića u dopisu od 13. februara tražio da hitno spreči gubitke HEP-a zbog nužne prodaje viškova gasa po ceni "koje mogu biti znatno niže od nabavnih".

Hrvatski portal Index podseća da je Plenković prošle sedmice izjavio da je "zabrinjavajuće to što je došlo do viškova gasa, a da na to nisu bili upozoreni jasno i na vreme".

Tekst u Nacionalu najavio je na svom Fejsbuku glavni urednik nedeljnika Berislav Jelinić uz fotografiju nove naslovnice nedeljnika prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading