Medojević: "Zahtjevi Bošnjačke stranke sasvim očekivani, u dogovoru sa Milom oće da ubace kadrove koji ga neće hapsiti"
Foto: Printscreen BN TV

Cilj je, tvrdi Medojević, da Đukanović preko Ibrahimovića na ključna mesta u sistemu postavi pouzdane kadrove koji neće hapsiti šefa doskorašnjeg režima.

„Za mene su zahtjevi Bošnjačke stranke sasvim očekivani i radi se o dogovoru sa Đukanovićem da se on i njegova porodica zaštite od suočavanja sa zločinima koje su činili za vrijeme njihove 30-ogodišnje vladavine. Đukanovića više ne zanima DPS. Njemu je jedino važno da ga niko ne hapsi i oduzima opljačkane milijarde“, tvrdi Medojević.

Kako kaže, taj dil je napravljen u avgustu 2020. kada su oni centri vanistitucionalne moći formirali Vladu, suprotno izbornoj volji birača.

Tada je garantovano Đukanoviću i njegovoj familiji nekažnjivost za zločine i zadržavanje šverca i drugih korupcionaških mehanizama za brzo bogaćenje nove vlasti.

„Odbijanje strukturnih reformi i demontaže bolesnog mafijaškog nasleđa Đukanovića je tačka skoro opšteg konsenzusa političke elite u Crnoj Gori. Niko, osim PzP nije insistirao na radikalnom diskontinuitetu sa totalitarnim mafijaškim režimom, otvaranju dosijea UDBE, lustraciji, reizboru sudija i tužilaca, nacionalizaciji imovine DPS tajkuna i paravan firmi za šverc cigareta i droge“, kaže Medojević.

Zahtevi Ibrahimovića su, po njegovim rečima, sublimirani ideološki stavovi skoro 90% političkih faktora u zemlji da Đukanovića ne treba hapsiti i da treba nastaviti šverc i pljačku ove zemlje radi brzog bogaćenja političara na vlasti.

„PzP je apsolutno protiv toga i zato smo doživjeli političku odmazdu od onih koji smatraju da Đukanovića ne treba hapsiti, a da mu milijarde opljačkane od naroda treba ostaviti, a da nova vlast treba da nastavi da švercuje i pljačka ovu državu. E pa nijesmo svi isti“, poručio je Medojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading