napad dronovima na moskvu
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

„Ukrajinski neonacisti su 4. jula ujutru pomoću pet dronova ponovo pokušali da izvedu terorističke napade u Moskvi i Moskovskoj oblasti. Prema dostupnim informacijama, ovog puta njihove mete su bili objekti civilne infrastrukture, uključujući veliki međunarodni aerodrom“, podseća ruska strana.

Kako se dodaje, ti planovi su osujećeni zahvaljujući preciznom radu ruskih sistema PVO i sistema za elektronsko ratovanje.

„Ovakvi napadi bili bi nemogući bez pomoći SAD i njihovih saveznika iz NATO-a kijevskom režimu, koji nastavljaju da ga pumpaju oružjem, uključujući dronovima, obučavaju operatere dronova i pružaju obaveštajne podatke koji su potrebni za izvršavanje takvih zločina, uključujući slike Zemljine površine dobijene pomoću civilnih i vojnih satelita.

Sve ovo čini Vašington i njegove satelite saučesnicima u pripremi i izvođenju terorističkih napada koje planira i izvodi Kijev uz pomoć zapadnog novca i zapadnog oružja“, navodi rusko Ministarstvo.

Podsećamo, u jutrošnjem napadu dronovima na Moskvu i Moskovsku oblast oborena su četiri drona, jedan je izgubio kontrolu i srušio se. U napadu nije bilo žrtava i nije pričinjena materijalna šteta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading