Ivan u Koloseumu
Foto: Printscreen/Printscreen

Ivanu Dimitrovu, koji živi u Bristolu u Engleskoj, ušli su u trag u rodnoj Bugarskoj.

Pozvao nas je nazad nakon što smo uzeli broj njegovog mobilnog iz hotelske evidencije i ostavili poruku da stupimo u kontakt“, rekao je portparol policije za britanski Dejli mejl.

Prema njegovim rečima, 27-godišnjak je bio „iskreno pokajan“.

Rekao je da mu je veoma žao zbog onoga što je uradio i nastavio da se izvinjava. Mislim da je i on bio zabrinut zbog posledica. Objasnili smo da su moguće dve do pet godina zatvora i novčana kazna od 15.000 evra.

Imena urezana

Razjareni američki turista snimio je Dimitrova kako posećuje 2.000 godina star spomenik u Rimu krajem prošlog meseca. Moglo se videti kako ključem urezuje svoje ime i ime svoje devojke Hejli sa godinom u staro kamenje. Kada mu se Amerikanac obratio, Dimitrov se samo stidljivo osmehnuo:

Turista ogrebao ime na Koloseumu

Globalno negodovanje brzo je identifikovalo čoveka kao fitnes instruktora i kurira iz Bristola, koji je sa svojom devojkom bio na tronedeljnoj turneji po Evropi. Italijanski ministar kulture ranije je izrazio sramotu zbog ove akcije, a sada kaže da se nada da će sudija oštro kazniti. Kako je saopštila italijanska policija, devojka ne mora da brine. „Protiv nje nije podignuta nikakva optužnica, tako da je, što se nas tiče, nevina, iako se tehnički može smatrati saučesnikom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading