NOVI ŠAMAR EU "Bezbednost stanovnika našeg kontinenta je u pitanju"
Foto: Youtube/Printscreen

Moravjecki je u video obraćanju upozorio da će staviti veto na bilo kakav plan koji bi mogao da primora države da prime izbeglice.

"U toku je napad na Evropu. Evropske granice nisu bezbedne. Bezbednost stanovnika našeg kontinenta je u pitanju", rekao je Moravjecki, a prenosi Tanjug. 

On je naveo da je njegov plan o bezbednom granicama Evrope jasan i da on podrazumeva "ne" prinudnom preseljavanju imigranata, "ne" tome da pojedine države krše prava veta, "ne" kršenju principa slobode i "ne" kaznama Brisela državama. 

Zemlje članice EU ranije ovog meseca napravile su iskorak u reformi zakona o azilu, zaključivši sporazum o planu podele odgovornosti za migrante koji neovlašćeno ulaze u Evropu. 

Na sastanku ministara unutrašnjih poslova zemalja članica Evropske unije u Luksemburgu 9. juna postignut je dogovor da zemlje koje ne prihvate migrante na svojoj teritoriji moraju da plate, odnosno države koje ne prihvate da ugoste onoliko migranata koliko je predviđeno kvotama, platiće 20.000 evra po osobi.

Na sastanku su se otvoreno protiv novog sporazuma o migracijama i azilu izjasnili predstavnici Poljske i Mađarske koji su oštro protestvovali zbog predložene novčane nadoknade koja će morati da se plati na osnovu predloga švedskog predsedavanja EU.

Novi zakon o migracijama moraće da odobri Evropski parlament tokom druge polovine godine. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading