surovikin i putin
Foto: EPA/EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

General-pukovnik Andrej Judin demantovao je informaciju da se on, zajedno sa svojim šefom, general-pukovnikom Sergejem Surovikinom, nalazi u istražnom zatvoru Lefortovo u Moskvi. On je to saopštio za Ura.ru.

„Na odmoru sam. Kod kuće“, rekao je Andrej Judin dopisniku publikacije.

Vojni dopisnik Vladimir Romanov napisao je na Telegramu da se Sergej Surovikin nalazi u istražnom zatvoru Lefortovo, gde se nalaze osumnjičeni i optuženi po članu o izdaji. Kasnije je pojasnio da je Sergej Surovikin 25. juna smešten u istražni pritvor. Kasnije su se na Telegram kanalima pojavile i informacije da je zajedno sa Sergejem Surovikinom u zatvoru bio njegov zamenik Andrej Judin.

Ranije danas, 28. juna, Njujork Tajms  je, pozivajući se na izvore, izvestio da je Sergej Surovikin znao za predstojeću pobunu Vagnerovog PMC-a.

Prema pisanju Nujork Tajmsa, rusko rukovodstvo istražuje da li je general Sergej Surovikin „pomogao u planiranju akcija“ za Jevgenija Prigožina, osnivača PMC Vagner. Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov nazvao je ovaj materijal „spekulacijama i tračevima“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading