avion
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Tom Stuker je od „Junajted erlajnsa“ pre više od tri decenije kupio doživotnu kartu, a od tada na njihov račun „živi kao sultan“, piše Vašington post.

Za prethodne 33 godine, preleteo je više od 37 miliona kilometara. Primera radi, misija „Apolo 11“, koja je odnela Nila Armstronga i njegove kolege na Mesec, prešla je „tričavih“ milion i po kilometara.

Osim toga, šezdesetdevetogodišnjak je posetio više od 100 zemalja.

Samo u 2019. godini prešao je 2,3 miliona kilometara. Da je platio za te letove, koštali bi ga 2,44 miliona dolara.

Bonus milje za sultanski život

Prava začkoljica su, međutim, bonus milje koje je Stuker usput skupio – 2009. godine prešao je osam miliona kilometara, a deset godina kasnije 16 miliona.

Bio je prva mušterija „Junajted erlajnsa“ da to postigne, a bodovi koje je skupio otvorili su mnoga vrata.

„Stuker je živeo kao sultan od 'Junajtedovih' bonus milja – raskošni hotelski apartmani širom sveta, nedelju dana duga krstarenja, gurmanski obroci od Perta do Pariza“, navodi Vašington post.

Iskoristio je i neke milje da pomogne bratu da preuredi kuću, a jednom je unovčio 50.000 dolara vrednih „Volmart“ vaučera. Stuker je takođe pobedio na dobrotvornoj aukciji da se pojavi u epizodi Sajnfelda tako što je uložio 725.000 bonus kilometara.

Od srčanih udara do 120 medenih meseci

Nisu svi trenuci u avionima bili prijatni. Tokom vremena provedenog u letu, svedočio je smrti četvoro ljudi.

„Sve su bili srčani udari. Čak sam i poznavao neke. Samo su umrli u svojih sedištima. Poslednji koji je preminuo sedeo je pored mene na letu od Čikaga do Tokija. Pokrili su ga ćebetom i stavili mu pojas“, ispričao je Stuker.

Ipak, uprkos tome nastavio je da leti.

Sa suprugom je do sada bio na 120 medeni meseci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading