Nestala podmornica
Foto: Profimedia/Profimedia

Mearns je u televizijskom prenosu uživo na "Skaj Njuzu" kazao je da je deo grupe na društvenoj mreži u kojoj su ljudi iz "Dieksplorers kluba", timova koji tragaju za podmornicom.

- Upravo su mi rekli da su među krhotinama pronađeni okvir za pristajanje i zadnji poklopac podmornice. Ovo je nekonvencionalna podmornica, taj zadnji poklopac ima šiljasti kraj, a okvir za pristajanje je ovo na čemu je cela podmornica položena i na šta pristaje kad dotakne dno - kazao je.

Nestala podmornica

Profimedia

 

 

- To znači da trup još nije pronađen, ali dva vrlo važna dela celog sistema jesu i to ne bi bilo pronađeno ako nije fragmentirano. Ako su zadnji poklopac i okvir za sletanje odvojeni, to znači da se dogodilo ono najgore. Prema onome što su mi rekli, trup podmornice predviđen za putnike još nije pronađen - kazao je on, prenosi Blic.

Američka obalska straža, podsetimo, objavila je danas na Tviteru da je "polje krhotina" pronađeno u četvrtak kod olupine "Titanika" i dodala da stručnjaci tek treba da analiziraju delove da bi utvrdili da li pripadaju nestaloj podmornici.

Mala turistička podmornica poslednji signal matičnom brodu, podsetimo, poslala je u nedelju sat i 45 minuta nakon zarona.

U njoj se nalaze britanski milijarder Hamiš Harding, pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov 19-godišnji sin Sulejman, francuski istraživač Pol-Anri Narželeo i Stokton Raš, izvršni direktor "Oušngejt ekspedišn", kompanije koja je organizovala ovu turističku turu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading