Vladimir Putin
Foto: AP/Gavriil Grigorov (POOL)

Ovaj zaključak je doneo ruski reditelj Tigran Keosajan. On je uživo u programu „60 minuta“ detaljno govorio o kršenju tajnih sporazuma Rusije i Zapada, a objasnio je i kako bi Moskva mogla da odgovori na takav potez.

Keosajan je sugerisao, da su Rusija i Zapad u kontekstu ukrajinske krize uspostavili određeni okvir za sukob, koji njegove strane ne bi smele da krše.

Takvi tajni sporazumi su neophodni da bi se sprečilo da situacija preraste u veliki međunarodni sukob. Međutim, sabotaža u hidroelektrani „Kahovska“ ukazuje, da je Zapad prekršio postojeće uslove bez straha od moguće eskalacije.

„Izgleda mi da u svakom sukobu postoje potajni dogovori između učesnika sukoba – u ovom slučaju između Rusije i Amerike, ili Engleske, o tome koje granice se ne prelaze. Mi ne bismo trebali znati o njima, niti šira javnost. Slučaj u Novoj Kahovki je dokaz da te granice ne funkcionišu“, objasnio je stručnjak.

Prema rečima stručnjaka, Rusija bi trebala oštro reagovati na takve postupke Zapada. Potrebno je dati do znanja Sjedinjenim Američkim Državama i zemljama Evrope da su igre završene, i da je Moskva spremna „naneti bol“ zapadnim zaštitnicima Ukrajine, ukoliko ne odustanu od svojih geopolitičkih ambicija.

„Još niko nije koristio „Sarmate“, još mnogo toga nismo iskoristili. Međutim, trebamo im odgovoriti kako bismo skratili put do njihove kapitulacije, smanjili broj naših žrtava, pretrpljenih teškoća… samo iz tog razloga“, rezimirao je stručnjak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading