TRAMP IMA VELIKI PROBLEM Biviši američki tužilac analizirao slučaj, pa poručio samo jedno
Foto: EPA/EPA/JIM LO SCALZO

Bar, koji je bio tužilac dok je Tramp obavljao predsedničku dužnost, rekao je za "Foks njuz sandej" da je bio šokiran zbog stepena osetljivosti tih
dokumenata i njihovog broja, kao i da, ukoliko je samo polovina tvrdnji u optužnici tačna, to će biti dovoljno za osudu.

Barovi komentari su izrečeni dok mnogi drugi istaknuti republikanci

oklevaju da kritikuju bivšeg predsednika i sadašnjeg favorita republikanaca u trci za Belu kuću 2024, preneo je Rojters.

Tramp bi trebalo da se pojavi u zgradi federalnog suda u Majamiju
u utorak u prvom pojavljivanju posle objavljivanja optužnice u petak od 37 tačaka koje uključuju namerno zadržavanje visoko osetljivih dokumenata nacionalne odbrane po Zakonu o špijunaži, ometanje pravde, davanje lažnih izjava, zaveru i prikrivanje. 

Tramp je u subotu rekao za Politiko da će nastaviti predsedničku kampanju i pored objavljivanja optužnice protiv njega.

Optužnica koja je otpečaćena u petak tereti Trampa za 37 krivičnih dela u vezi sa gomilanjem poverljivih dokumenata na imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Optužnica uključuje navode da je Tramp, između ostalog, čuvao dokumente u plesnoj dvorani i kupatilu svoje vile.

Za najteža krivična dela iz optužnice predviđene su potencijalne zatvorske kazne do 20 godina, ali počiniocima se retko kada izrekne maksimalna kazna s obzirom na to da odluku na kraju postupka donosi sudija, pište Tanjug

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading