Ajkula ubila Rusa u Hurgadi
Foto: Printscreen/Printscreen

Više nema ronjenja, plivanja i sportova na vodi nakon što je Vladimira Popova nasmrt ujela tigrasta ajkula u letovalištu Hurgada.

Svedoci kažu da je u trenutku napada u moru bila i devojka stradalog, dok je Vladimirov nemoćni otac sve posmatrao sa obale.

Zabrana kupanja trajaće samo do sutra i obuhvata plaže od severnog letovališta El-Guna do južne granice zaliva Abu Souma.

Egipatsko ministarstvo životne sredine saopštilo je: „Dr. Jasmin Fuad , ministarka životne sredine, naredila je osoblju specijalizovanom za ovakve incidente da primeni sve mere kako bi se postigao maksimalan nivo bezbednosti za obale Crvenog mora i da učine sve kako ne bi bilo više incidenata sa ajkulama.

„Zbog nenormalnog ponašanja ajkule i činjenice da je u prošlosti bilo napada na ljude, ribarski tim je pregledao ribu koja je izazvala incident kako bi otkrila moguće uzroke napada i utvrdila da li je ista riba imala izazvao prethodne nesreće.'

Ajkula ubila Rusa u Hurgadi

Printscreen

 

 

Vladimirov izbezumljeni otac Jurij Popov užasnuto je posmatrao kako njegovog sina napada 'meso mlin', dok je nesrećni mladić vikao: 'Tata, spasi me!'

Turisti su istrčali iz vode dok su užasnuti posmatrači vikali Vladimiru da otpliva od ajkule pre nego što bude prekasno.

Tigrasta ajkula je tada uhvaćena i izvučena na obalu čamcem i ubijena.

„Otišli ​​smo na plažu da se opustimo“, rekao je Jurij Popov, poreklom iz Rusije. 'Mog sina je napala ajkula, sve se dogodilo za nekoliko sekundi.'

Otac je rekao da u blizini njegovog sina nije bilo članova porodice koji bi mu pomogli u vodi, iako neki izveštaji kažu da je mladićeva devojka uspela da pobegne od napada.
'Koju vrstu pomoći možete da pružite? Ova mašina za mlevenje mesa ga je ubila za 20 sekundi, jednostavno ga je odvukla pod vodu', rekao je Popov.

"Ovo je apsolutno neverovatna koincidencija, jer je to sigurna plaža. Okolo su čamci i jahte. To se tamo nikada nije dogodilo. Obično napadaju na divlje plaže. Ovo je zla sudbina."

 

 

Pre stravičnog napada, Vladimir je nekoliko meseci živeo sa ocem u Egiptu.

Popov je rekao da će kremirati svog sina i vratiti njegov pepeo u rodnu Rusiju.

Tigrasta ajkula je kasnije uhvaćena i odvučena na obalu. Činilo se da je još živa pre nego što su ga dotukli.

Egipatske vlasti potvrdile su da je ajkula odvedena na analizu kako bi se otkrili uzroci njenog ponašanja i utvrdilo da li je životinja u srodstvu sa onom koja je 'izazvala nekoliko prethodnih nesreća'.

„Kasnije su pronađeni ostaci žrtve. Telo je stavljeno u torbu i odneto u mrtvačnicu', saopšteno je.

Vladimirova devojka Anastasija nije mogla ništa da kaže o nesreći, ali je prijatelj rekao da je Vladimir bio 'dobar dečko' koji je mnogo voleo svog oca.

„Trebalo je da proslavi rođendan za mesec dana. Prijatelji kažu da se sa ocem preselio u Egipat. Koliko ja znam, on je jako voleo da živi u Moskvi, bio je tamo ceo život. Vova je bio divna osoba i mnogo je voleo svog oca', rekao je prijatelj.

Međutim, nakon strašne pogibije mladića, društvenim mrežama se proširio snimak koji je navodno u nešto drugačijem svetlu pogodio nesrećnog Vladimira Popova. Naime, na snimku koji je objavio na Tviteru provocira Ukrajince nakon rušenja brane Nova Kahovka i zajedljivo ih pita da li se „plivaju”.

Sada, nakon Vladimirove smrti, ispod snimka se postavljaju komentari tipa 'karma je škakljiva stvar' i slično.

Bilo je više napada

Inače, sličan napad ajkula dogodio se prošle godine u Sahl Hašišu, 30 minuta udaljenom od Hurgade. Tada 68-godišnju Austrijanku Elizabet Zauer takođe je nasmrt ugrizla ajkula pred užasnutim posmatračima.

Druga žena – identifikovana samo kao državljanka Rumunije u 40-im godinama – takođe je ubijena u sličnom napadu samo 200 metara od mesta gde je gđa Sauer izgubila život. Njeni teško unakaženi ostaci pronađeni su istog dana na obližnjem grebenu.

Gospođa Sauer je u napadu izgubila ruku i nogu, a iako je uspela da dopliva do obale, ubrzo je umrla.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading