Som
Foto: Printscreen/Printscreen

To je verovatno novi svetski rekord u dužini soma jer je riba bila dugačka skoro 285 centimetara. Bjankardi je međutim odlučio da ne meri koliko je čudovište iz reke teško odnosno da li je postignut novi svetski rekord u težini i to iz straha da mu ne naudi.

Ogromni som je uhvaćen krajem prošlog meseca u reci Po na severu Italije.

- Merač se zaustavio na 285 centimetara. To je novi svetski rekord - tvrdi Bjankardi na društvenim mrežama.

Pecaroš je opisao 40 minuta bitke sa neverovatnim stvorenjem. Navodi da sad ima osećaj da se borio sa praistorijskom ribom.

 

 

- Tiho sam se približio i nakon nekoliko zabačaja nastao je snažan ugriz. Riba je stajala nekoliko sekundi pre nego što je krenula u veoma komplikovanu borbu. Kad je riba konačno izronila shvatio sam da sam uhvatio čudovište - napisao je Bjankardi i naglasio da se uspaničio kad je video da se uhvatio u koštac sa najvećim somom koga je video za 23 godine pecaroške karijere.

Bjankardi je rekao da nikada nije ni pomislio da će to verovatno biti najduži som ikada ulovljen.

- Deset ljudi prisustvovalo je zvaničnom merenju ribe na strunjači - navodi u blogu.

Dokumentacija je poslata i čeka se zvanična potvrda Međunarodnog udruženja lovnih riba da je som iz Poa najduži ikada uhvaćen. Riba će verovatno nadmašiti trenutni svetski rekord u dužini soma za nepuna četiri centimetra ako to udruženje potvrdi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading