TRAMP SE OGLASIO O FEDERALNOJ OPTUŽNICI "Politički motivisana, smešna i neosnovana"
Foto: EPA/EPA/JIM LO SCALZO

Tramp je, u prvom pojavljivanju u javnosti od objavljivanja optužnice, rekao na predizbornoj konvenciji republikanaca u američkoj državi Džordžiji, da je američka administracija pokrenula "lovov na veštice" kako bi osujetila volju američkog naroda, preneo je AP.

Tramp tvrdi da su optužbe protiv njega politički motivisane, navodeći da će optužnica protiv njega biti jedna od najstrašnijih zloupotreba moći u istoriji SAD.   

Oko 100 pristalica, od kojih su pojedini držali transparente na kojima je pisalo "Lov na veštice", pojavilo se na aerodromu u Kolumbusu da pozdravi Trampa kada je stigao.

Tramp je i dalje glavni kandidat za republikansku nominaciju za predsedničke izbore 2024. uprkos sve većim pravnim problemima. 

Planirao je da se Tramp obrati kasnije večeras na republikanskoj konvenciji u američkoj državi Severna Karolina.

Optužnica koja je otpečaćena u petak tereti Trampa za 37 krivičnih dela u vezi sa gomilanjem poverljivih dokumenata na imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Optužnica uključuje navode da je Tramp, između ostalog, čuvao dokumente u plesnoj dvorani i kupatilu svoje vile.

Za najteža krivična dela iz optužnice predviđene su potencijalne zatvorske kazne do 20 godina, ali počiniocima se retko kada izrekne maksimalna kazna s obzirom na to da odluku na kraju postupka donosi sudija.

Tramp bi trebalo da se prvi put pojavi pred federalnim sudom u utorak u Majamiju, piše Tanjug.

Tagovi

Komentari (0)

Loading