ZAR MISLITE DA BI RUSIJA STALA KOD KIJEVA? Bajden o scenariju gde bi SAD ukinule pomoć Ukrajini
EFE/JIM LO SCALZO

Predsednik SAD Džo Bajden rekao je u četvrtak da veruje da će Sjedinjene Države imati potrebna sredstva da podrže Ukrajinu onoliko dugo koliko je potrebno.

Bajden je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je uveren u nastavak finansiranja uprkos „nekim glasovima na Kapitol Hilu“, misleći na američke zakonodavce koji su izrazili skepticizam u pogledu obima i trajanja pomoći Ukrajini.

"Činjenica je da tražim od ljudi da zamisle šta bi se desilo da ne podržimo Ukrajinu. Da li mislimo da bi se Rusija zaustavila u Kijevu? Mislite li da je to sve što bi se desilo? Ja ne mislim tako, a ja Mislim da velika većina mojih kolega — čak i kritičara — takođe misli da to ne bi bio slučaj“, rekao je on.

Drugim rečima, Bajden sugeriše da bi bez američke pomoći Rusija osvojila Ukrajinu i potom krenula dalje, iako posle Ukrajine, osim Moldavije, postoji teritorija NATO-a.

Bajdenovi komentari došli su tokom zajedničke konferencije za novinare sa gostujućim britanskim premijerom Rišijem Sunakom.

Sunak je rekao da je Velika Britanija sa svoje strane ponosna što je drugi najveći davalac doprinosa odbrani Ukrajine posle Sjedinjenih Država, piše Advance.hr.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading