Milov DPS nema šansi za pobedu
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Na sutrašnjim izborima učestvuje čak 15 lista, a predizborna kampanja, osim nekoliko izuzetaka, prošla je bez većih trzavica, koje su ranije i te kako obeležavale svaki izlazak žitelja Crne Gore na birališta. 

Poslednja istraživanja pokazuju da DPS nema šansu za pobedu, te da će vlast moći da se pravi bez njih.

Jedno od većih i skorijih istraživanja radio je Đorđe Vukadinović, urednik NSPM (Nova srpska politička misao). Nije izneo kompletne brojeve, ali je raspoloženje javnosti u Crnoj Gori u grubim crtama opisao na Tviteru:

„Koalicija Evropa sad Milojka Spajića i novog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića mogla bi, prema poslednjim anketama, da osvoji trećinu glasova. DPS i njihovi partneri neće preći 25 odsto, a partije i koalicije, bivše članice Demokratskog fronta, 15 procenata. Demokrate i Dritan Abazović mogu da računaju na desetak procenata, a bošnjačke stranke na maksimalno pet odsto.

Većina crnogorskih analitičara saglasna je s ovim procentima, s tim da nakon podrške iz Beograda od novog predsednika SNS Miloša Vučevića Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću, oni mogu da računaju na dodatnih 2-3% glasova, pa bi se popeli na 18%.

S druge strane, aktuelni premijer Dritan Abazović i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, koji su sklopili predizbornu koaliciju, mogli bi sa desetak odsto da budu jezičak na vagi u formiranju nove vlade. 

Naravno, kako kažu upućeni u zbivanja u Crnoj Gori, kad prođu izbori, mnogo toga će zavisiti i od stavova zapadnih ambasada, koje tradicionalno imaju dosta upliva u tamošnje političke (i svake druge) vode.

Vučević: Podrška za Mandića i Kneževića

 

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević uputio je podršku koaliciji Za budućnost Crne Gore.

izbori u crnoj gori

 

 

 

- Upućujem iskrenu podršku našim prijateljima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću na predstojećim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori - poručio je Vučević.

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading