Medvedev: Želite hipersonične udare po Evropi, zar ne?
Alo! Ilustracija/A.V

U intervjuu za ovaj britanski list, Fog Rasmusen, koji je ranije sarađivao sa prethodnim ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, je izjavio da "ukoliko NATO ne može da se dogovori o konkretnoj mapi puta za Ukrajinu, postoji jasna mogućnost da neke zemlje pojedinačno preduzmu akciju". Rasmusen je dalje naveo da bi Poljaci "ozbiljno razmotrili ulazak u Ukrajinu", ukoliko na sledećem NATO samitu u Viljnusu Kijev ne dobije bezbednosne garancije. 

- U intervjuu za 'Gardijan' on je izjavio da, ukoliko banderovska Ukrajina ne dobije od NATO-a poziv u Viljnusu, zemlje Alijanse mogu u Ukrajinu da pošalju svoju vojsku. Recimo da to urade samostalno... Da li ste o tome pitali stanovništvo tih zemalja - dodao je Medvedev.

On je podsetio da bi na takvo direktno uključivanje trećih zemalja u konflikt u Ukrajini usledio odgovor iz Moskve, aludirajući na to da Evropljani nisu zainteresovani za "hipersonične napade po Evropi". 

- Ko od njih želi rat sa Rusijom? Želite hipersonične udare po Evropi, zar ne? A šta ujka Sem (SAD) misli o ovome? To će se odnositi i na njega... - upozorio je Medvedev, te poručio:

- Evo kako izgleda kada neko u pogrešno vreme postane savetnik svakojakih pohlepnih gnjida poput Porošenka i ostalih korumpiranih nacista.

Komentari (0)

Loading