UHVAĆENO ČUDOVIŠTE IZ LOH NESA Pecaroš nije mogao da veruje šta je zagrizlo mamac (FOTO)
Printskrin

Iskusni pecaroš je znao da je mamac zagrizla "velika riba" čim je osetio kako vuče.

Verli je bio u pravu i posle pola sata borbe izvadio je soma teškog skoro 30 kilograma.

- Mogao sam samo da pomislim da je ogroman kad sam ga izvadio na površinu - rekao je Verli (46) koji je rodom iz Fejetvila.

Verli, koji lovi ravnoglavog soma na reci Saskvehana već 15 godina, navodi da je otišao na pecanje sa prijateljem. Riba je prema njegovim rečima počela da grize od ranog jutra.

- Najpre sam upecao soma od 14 kilograma, a onda je moj prijatelj uhvatio jednog od 20 kilograma koji nam je pocepao mrežu kad smo pokušali da ga podignemo u čamac - navodi Verli.

Dodaje da je u tom trenutku primetio da se i treći štap mrda i proveo je narednih 30 minuta pokušavajući da ga namota dok su mu se ruke grčile.

 

 

- Kad sam dovukao ribu do čamca, dao sam štap prijatelju, a onda sam joj obe ruke zabio u usta i povukao što sam jače mogao da ga ubacim unutra. Znali smo da imamo nešto veliko - rekao je zvaničnicima.

Verli je pretpostavio da je u pitanju novi rekord i otišao je na sertifikovanu lokaciju da izmeri čudovište. Ubrzo nakon toga službenik Komisije za ribu i čamce Pensilvanije zvanično je izmerio soma i potvrdio da je Verli potukao prethodni rekord za više od četiri kilograma.

Verli je vratio veliku ribu u reku.

- Znam da sam nekada imao i veće na udici, ali su uspele da pobegnu pre nego što sam uspeo da ih stavim na brod. Uživaću u ovom rekordu sve dok traje, ali sam siguran da će verovatno biti oboren za godinu ili dve ako ne i ranije. Sto posto sam siguran da tamo ima još većih riba - rekao je pecaroš.

Verli je ulovio kapitalca na reci Saskvehana u blizini Konestoge na oko 110 kilometara zapadno od Filadelfije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading