NAKON VIŠE OD DESET GODINA Zahvaljujući jednoj čaši brutalni serijski silovatelj priveden pravdi
Tanjug

Istragom su identifikovali Metjua Nila, koji sada živi u Nju Džerziju, kao osumnjičenog nakon što su prošle godine ponovo razmotrili slučajeve, saopštila je kancelarija okružnog tužioca okruga Sefolk u ponedeljak.

Tridesetpetogodišnjak je u ponedeljak optužen za tri slučaja silovanja, dva slučaja otmice, jedan slučaj pokušaja silovanja i jedan slučaj nedozvoljenog dodirivanja i napastvovanja. Njegov advokat je izjavio da nije kriv.

"Gospodin Nilo tvrdi svoju nevinost", izjavio je advokat Džozef Kataldo u saopštenju. "On je bio šokiran i mi nameravamo da osporimo ove navode."

Četiri napada su prijavljena između avgusta 2007. i decembra 2008. i dogodila su se u području Terminal ulice u naselju Čarlstoun. Žrtve su u vreme napada imale između 23 i 44 godine.

Ponovo istraga

Nakon što su slučajevi ostali nerešeni godinama, policija Bostona je ponovo pokrenula istragu 2022. godine, piše CNN.

"Koristili su forenzičku istragu genetskog rodoslova, pri kojoj istraživači pretražuju javno dostupne baze DNK podataka, popunjene samo podacima koje su korisnici odabrali da budu dostupni, kako bi suzili krug potencijalnih osumnjičenih", objašnjava se u saopštenju.

Nakon što su identifikovali Nila kao osobu od interesa, istražitelji su počeli da ga nadziru početkom ove godine dok je živeo u Nju Džerziju i radio u Njujorku, navode tužioci.

Agenti FBI-ja su uspeli da dobiju pribor za jelo i čaše koje je Nilo koristio na korporativnom događaju, navode tužioci.

Zatim je forenzička laboratoria policije Bostona izvukla DNK profil sa jedne od čaša, koji se poklapao sa profilom osumnjičenog u slučajevima silovanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading