Zaharova: NATO je uništio Libiju i brutalno bombardovao Jugoslaviju
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Naime, Kaja Kalas ranije je izjavila da je Rusija kriva za širenje NATO-a i da teritorijalna bliskost sa Rusijom "ne ostavlja Estoniji i nekim drugim zemljama drugog izbora nego da se obrate NATO-u za garanciju bezbednosti". Premijerka je kazala da oni koji optužuju Alijansu za širenje i eskalaciju "usvajaju imperijalistički jezik i ideologiju Rusije". 

- Da li treba da vas podsećam da se u poslednjih 30 godina stanovništvo Estonije smanjilo za 15 odsto? Danas se 330 hiljada od 1,3 miliona stanovnika Estonije nalazi ispod granice siromaštva, u pozadini činjenice da je više od polovine bogatstva i imovine koja pripada estonskim domaćinstvima koncentrisano u rukama evro orijentisanih elita, koji čine manje od pet odsto stanovništva. Tu pripadaju političari i profesionalni rusofobi kao što je sama Kaja - napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je naglasila da je život pored agresora samo istorija Rusije, koja je stalno napadana sa Zapada, uključujući i teritorije koje se danas zovu Nemačka, Švedska, Francuska.

- Agresori se nalaze u istom ideološkom gnezdu gde su se rodili nacizam i fašizam, a pre toga gde su vekovima cvetali trgovina robljem i kolonijalizam. NATO nije miroljubiva organizacija, već vojno-politički blok čiji zločini uključuju, posebno, uništenje libijske države, brutalno bombardovanje Jugoslavije i dvadesetogodišnji haos u Avganistanu - zaključila je Zaharova.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading