UBIJEN MEDVED KOJI JE DIVLJAO PO KOSTRENI "Penjao se na balkone, pravio probleme..." (VIDEO)
Foto: Alo/shutterstock

- Medved je podivljao, počeo da pravi probleme i izaziva opasnost, ulazio je u dvorišta i dečja igrališta i ugrozio stanovništvo. Pre nego što su lovci stigli ugrozio je dve devojke koje su se nalazile na autobuskoj stanici, one su pobegle, a njihov otac se sakrio u kombiju dok se medved ne skloni. Penjao se ljudima na balkon, na garažne ploče, pojavljivao se pred ulaznim vratima kuća. Reagovali smo na poziv 112 i na pozive lokalnog stanovništva, ali dotad je medved napravio veliki nered, zbog čega uspavljivanje sinoć nikako nije bilo izvodljivo. Zbog toga smo u koordinaciji s opštinskim načelnikom, policijom i nadležnim institucijama nažalost bili prisiljeni da ustrelimo medveda - kazao je za Francišković, prenosi Novi list.

 

 

Tim lovaca i interventnih stručnjaka ovlašćenih od strane Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog veterinarskog instituta izašao je na teren nakon što je pretprošlog vikenda medved uplašio stanovnike Kostrene.

- Ubijeni medved verovatno je ista jedinka - kazao je Francišković te dodao kako se radi o medvedu starom oko dve godine koji je verovatno na kraju sezone parenja pobegao od svoje majke u opasnosti od alfa mužjaka.

Tagovi

Komentari (0)

Loading