SASLUŠANI HRVATI ZBOG TRGOVINE LJUDIMA Sledeće ročište u ponedeljak, pod optužbom i bivši poslanik Sabora
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Četiri para iz Hrvatske su krajem prošle godine uhapšena i optužena za trgovinu ljudima nakon što su pokušali da napuste Zambiju s usvojenom decom iz DR Konga koja su im na kraju oduzeta.

Pored socijalne radnice koja je preuzela decu i službenika imigracije koji ih je uhapsio, saslušan je i Pernar koji je govorio o posrednim saznanjima o slučaju i optuženicima.

Sud ga je na predlog odbrane opomenuo zbog neprimerenog načina izražavanja, rekao je Hini izvor iz ministarstva. Na sud su dovedena i deca kako bi se potvrdio njihov identitet. "Sve četvoro dece je zdravo i primerenog raspoloženja", rekao je izvor.

Naredno ročište održaće se u ponedeljak kada će se nastaviti ispitivanje svedoka optužbe.

Četiri para iz Hrvatske otputovala su krajem prošle godine u Zambiju kako bi preuzela usvojenu decu iz DR Konga starosti od jedne do tri godine.

Hrvatski sudovi potvrdili su im odluke o usvajanju, a MUP je izdao hrvatske dokumente za decu.

Međutim, oni su uhapšeni 7. decembra na aerodromu u Ndoli kad su s decom nameravali da napuste Zambiju, zbog sumnje u autentičnost dokumenata.

Prošle nedelje ispitane su imigracijska službenica i recepcionerka hotela u kojem su Hrvati odseli, ali su zatim dva ročišta odložena jer optužba nije dovela najavljene svedoke, prenose hrvatski portali.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading